Már említettem volt, hogy a krémlevesek... a krémlevesek a kedvenceim! Újabb változatokat kísérleteztem ki, meglepően finom ízek és izék!!!! Szerintem mindenből lehet krémlevest készíteni, tejsznnel isteni finom.
Csirkecsontos
fokhagymakrémleves
Hozzávalók 4
személyre: 4 kicsontozott csirkecomb csontos része, 4 csirkeszárny, 1 fej
hagyma, só, ételízesítő, 8 cikk fokhagyma, 2 evőkanál liszt 2 dl tejföl, 5 dkg
vaj, 1 teáskanál szárított petrezselyemzöld.
Elkésztése: A
vajat egy fazékban felolvasztjuk, megpároljuk benne az apróra vágott hagymát.
Rádobjuk a csontokat és a szárnyakat, fehéredésig sütjük, sózzuk,
ételízesítővel ízesítjük, majd felöntjük 2 l vízzel és addig főzzük, amíg a hús
megpuhul. A fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük, majd a leveshez adjuk. A lisztet
kikavarju a tejföllel, hozzáadunk egy keveset a forró levesből, összekavarjuk,
majd a levesbe töltjük, beleszórjuk a szárított petrezselyemzöldet, végül mérsékelt
hőfokon összeforraljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése