Mostanában nagyon megszerettem a zöldbabot. Az igaz, hogy elsősorban fagyasztott alapanyagot veszek, az biztosan nem szálkás. Régen, gyerekkoromban előfordult, hogy a kertben szedett zölbab szálkái kiakasztottak. Fagyasztottból van világoszöld, sötétzöld, meg van tisztítva csak főzni kell és kész. Természetesen ha egy kis hús is kerül hozzá az nem ront a minőségen.
Töltött comb
zöldbabsalátával
Hozzávalók 4
személyre: 4 csirke felsőcomb, 25 dkg zöldbab, 15 dkg vékonyra szeletelt
gépsonka, 10 dkg reszelt sajt, 1 evőkanál olaj, 4 szelet húsos szalonna, 1
paradicsom, csipetnyi só, ételízesítő.
Elkészítése: A
combokat kicsontozzuk, majd mindkét oldalukon bekenjük sóval és enyhén
kipotyoljuk. Mindegyikre réfektetünk egy szelet sonkát, elrendezünk rajta 4-5
szál megtisztított zöldbabot, majd feltekerjük, beburkoljuk a szalonnaszelettel
és megtűzzük. Tűzálló tálba tesszük, forró sütőben 20-25 percig sütjük, ezalatt
a hús jó átsül. A megtisztított zöldbabot sós, ételízesítős vízben puhára
főzzük, majd leszűrjük. Még forrón megszórjuk a reszelt sajttal, majd
meghintjük a hajszálvékony csíkokra vágott sonkával. A kisült hústekercseket a
zöldabsalátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése