Darált húsból néha bevásárolok, akkor is ha nem akarom... Nem tom más hogy van ezzel, de a leárazott termékek szinte ragadnak rám, főleg, ha éhesen megyek vásárolni... Nos, így esett, hogy otthon találtam magam egy egész kiló darált hússal, ami két emberre még fasírnak is unalmas. Aztán még mielőtt megbüdösödött volna bekattant ez a recept. Nem bántam meg a végén.
Húsos
krumpli
Hozzávalók
(2 személyre): 20 dkg darált hús, 30 dkg krumpli, 1 evőkanál zsír, 1 fej
hagyma, só, bors, 1 dl házi vörösbor.
Elkészítése:
A krumplikat megmossuk, egy lábasba rendezzük, felöntjük annyi vízzel, hogy
ellepje, megsózzuk és feltesszük főni. A zsírt felolvasztjuk, megpirítjuk benne
az apróra vágott hagymát, beletesszük a darált húst, feháredésig kavargatva
sütjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral és fedő alatt
puhára pároljuk. A megfőtt krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, egy tűzálló
tálba rendezzük, majd rátöltjük a párolt húst, alaposan összerázzuk és 5 percre
forró sütőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése