Érdekes ez az Európai Unió. Nagyon vigyáz ránk, főleg az egészségünkre. Főleg, hogy ne azt együk, ami sok száz éve jó volt nekünk. Most kinézte magának a miccset, állítólag tök egészségtelen. Gyorsan sütöttünk hát egy adagot, tálaltam rukkolával és átkereszteltem... Nyomozza ki a zunió...
Grillezett húsrudak
rukkolasalátával
Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg marhahús, 50 dkg sertéscomb, 1 fej
fokhagyma, 1 teáskanál borsikafű, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál szódabikarbóna, só,
bors.
A
salátához: 25 dkg rukkola, 1 dl almaecet, 2 dl víz, 1 evőkanál cukor, 3
evőkanál tejföl, csipetnyi só, 1 evőkanál pirított napraforgómag.
Elkészítése: A húsokat kétszer átdaráljuk. Hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és
a szódabikarbónát. Sóval, borssal, pirospaprikával, borsikafűvel ízesítjük és
az egészet alaposan átgyúrjuk. Ha túlságosan száraz a húsmassza kevés vizet
keverünk hozzá. A húsos masszát egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az
ízek jól összeérjenek. Másnap közvetlen sütés előtt a nyers húsból enyhén
olajos kézzel 6-8 centiméteres, kolbász vastagságú rudacskákat formázunk. A felforrósodott
grillrácsot szalonnával átkenjük, ráhelyezzük a húsrudakat, gyakran forgatjuk
hogy minden oldalról jól átsüljenek.
A
salátához a rukkolát megmossuk, salátástálba tesszük. Egy nagyobb tálkába
tesszük a cukrot, hozzáadjuk a sót, az ecetet és a vizet, majd addig
kavargatjuk, míg a cukor feloldódik. Rátöltjük a rukkolára, jól összeforgatjuk,
majd megszórjuk a napraforgómaggal, a tetejére halmozzuk a tejfölt és kicsit
szétkenjük rajta.
A
húsrudakat a salátával tálaljuk.
Keresem benne az egészségtelent, de nem találom...Lehet a hús az? Butaság. Így jó, ahogy van!
VálaszTörlésKrisztina, az a bajuk, hogy szódabikarbóna van benne. És azt nem szabad húskészítményekbe beletenni. Mármint állítólag. Érdekes, süteményekbe szabad?
VálaszTörlésHa betiltják a miccset, be kellene tiltani az összes felvágottat, szalámit, húsos és húsmentes készítéményt, nem beszélve a különféle világméretű gyorskaja-láncokról. Szóval, kapják be.
A baj viszont az, hogy a fejesek ezt szó nélkül tűrik, és fejet hajtanak a "mindenható Únió" előtt, mert mindenben nyalnak, hogy valami konchoz jussanak. Brrrrrr.... mérges lettem.
Eltekintve az uniós hülyeségektől (nem is tudom mit kell annyit számba venni), de tényleg, nem lehet mást tenni bele mint szódabikarbónátot? Mert én pont azért nem szeretem. Mintha klóros húst ennék. Pedig szeretném a miccset.
VálaszTörlésKedves Zsozso Meg tudnád írni, hol kapható rukkola mag?
VálaszTörlésHát, hogy őszinte legyek rukkola magot még nem láttam, a rukkolát a Kauflandban szerzem be dobozban. De biztosan lehet magot is kapni a szaküzletekben...
Törlés