Mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás? Hát szerintem a csirke. Ami a kaját illeti, nálam első az előbb felsoroltak listáján. Leginkább a combokat szeretem és az egyszerű megoldásokat. Hát ebben az ételben mindkettő nagyon ott van.
Zöldfűszeres
csirkeegytál
Hozzávalók 4
személyre: 8 nagyobb krumpli, 12 szelet császárszalonna, 1 fej hagyma, 4 csirke
alsócomb, 1 teáskanál só, 1 teáskanál bors, 1 evőkanál szárított
petrezselyemzöld, 2 dl sör.
Elkészítése: Egy
tűzálló tál alját kibéleljük a szalonnaszeletekkel, egyenletesen elosztjuk
rajta a megtisztított, felszeletelt hagymát. A krumplit meghámozzuk, karikára
vágjuk és azt is a tálba halmozzuk. A csirkecombokat megmossuk, sörbe áztatjuk.
A fűszereket összekeverjük, egy lapos kistányérba simítjük a keveréket és jól
meghempergetjük benne a sörből kiemelt combokat, majd a húst a krumpli tetejére
rakjuk, a visszamaradt sört óvatosan a tálba töltjük, úgy, hogy ne áztassuk le
a húsról a fűszereket. A tálat lefedjük és forró sütőbe toljuk. 30-35 percig
fedő alatt pároljuk az ételt, majd levesszük a fedőt és 10 percig
pirítjuk. Forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése