Tavasszal már megjelenik a sok friss
zöldség, de még a pince mélyén ott lapul pár elfelejtett tavalyi gyökér. Nem
érdemes kidobni, ha nem is olyan üdék, egy jó kis krémlevesben értelmet nyer a
létezésük. Ha egy kis borral is feldobjuk a levest, mindenki szívesen
megkóstolja majd.
Boros zöldségleves
Hozzávalók (4 személyre): 5 dl húsleves, 5 dl
vörösbor, 2 szál sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 szelet zeller, 2 tojás, só,
bors, csipetnyi kakukfű.
Elkészítése: A húslevest és a bort felforraljuk,
hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket, puhára főzzük. Levesszük a tűzről és
botmixerrel pürésítjük, majd újra felforralju, sóval, borssal fúszerezzük és
beleütjük a két tojást, majd alaposan üsszekavarjuk. Pirított zsemlekockával
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése