Amikor egy gyorsan elkészíthető desszertre vágyunk,
kézenfekvő megoldás valamilyen háztartási keksszel készülőt választani, hiszen
a keksz sokáig eláll a kamrában, csak elő kell venni és elkészíteni.
Gyerekkorom egyik nagy kedvence ez a desszert, nem túl édes és a baracklekvár
savanykás íze még élvezhetőbbé teszi.
Kekszpuding
Elkészítése:
a kekszet kis darabokra tördeljük és egy tűzálló tálba szórjuk.
A 2 tojássárgáját 1 dl tejjel és a liszttel elkeverjük. 4 dl tejet a vaníliás
cukorral felforralunk, a tojássárgás keveréket hozzáöntjük. Keverés közben
sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a vajat. A sűrű folyadékot a kekszre
töltjük,hagyjuk 20 percig pihenni, hogy a keksz jól beszívja. A tetejét
bekenjük baracklekvárral, majd rásimítjuk a cukorral kemény habbá vert
tojásfehérjét és középmeleg sütőbe toljuk, hogy a hab rászáradjon.
Nagyon jó recept, kipróbálós:-)
VálaszTörlés