Egy újabb krémleves variáció, nálunk nagyon begyütt...
Sonkakrémleves
tökmaggal
Hozzávalók: 25
dkg gépsonka, 5 dkg vaj, 2 dl tjszín, 1 nagyobb krumpli, 4 evőkanál hántolt
tökmag.
Elkészítése: A
vajat egy lábasban felolvasztjuk és megpároljuk benne az apróra vágott sonkát.
Hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott krumplit, felöntjük 1 l vízzel.
Addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul. Levesszük a tűzről, botmixerrel
pürésítjük, majd visszatesszük és 1 l vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a tejszínt
és állandóan kavargatva felforraljuk.
A tökmagot
teflonserpenyőben megpirítjuk és tálaláskor a levesre szórjuk.
Tipp: Ha nem
szeretjük a tökmagot, tálalhatjuk a levest különböző ízesítésű
kétszersültkarikákkal is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése