- Krumpliból sosem elég... modta Galamb és a Ragyás fejéhez vágta a krumpliszsákot... A Ragyás úgy dőlt el, mint egy zsák, de Galambnak nem volt alkalma jubilálni, mert hamarosan feltápászkodott, kedélyesen meghajolt, elővette a táblagépét és reménykedő mosollyal így szólt:
-Ebből márpedig töltött krumpli lesz, láttam is egy jó receptet a Zsozso blogján...
Galambnak leesett az álla, de nem kellett volna, ugyanis a Ragyás egy hirtelen balegyenessel úgy bevágta a száját, hogy a fogai sikoltva koccantak össze.
- Ne aggódj cimbora, majd jó puhára sütöm, hogy te is ehess belőle... fogak nélkül is... Nem azért, de a hozzávalók két személyre vannak megadva...
Töltött
krumpli
Hozzávalók
(2 személyre): 2 nagyobb krumpli, 20 dkg darált hús, 1 evőkanál zsír, 1 fej
hagyma, só, bors, 1 tojás, 2 evőkanál tejföl, 4 szelet lapsajt.
Elkészítése:
A krumplikat megmossuk és héjában megfőzzük. Közben a zsírt felolvasztjuk, megfonnyasztjuk
rajta az apróra vágott hagymát, majd rátesszük a darált húst is, fehéredésig
sütjük, sózzuk, borsozzuk, majd levesszük a tűzről és kihűtjük. Amikor kihűlt,
belekeverjük a tojást és a tejfölt. A megfőtt krumplikat meghámozzuk, hosszában
ketté vágjuk, egy teáskanállal óvatosan kikaparjuk. A kiszedett
krumplidarabokat összetörjük és beledolgozzuk a darált húsos masszába. A
krumplikat megtöltjük, a megmaradt tölteléket kiolajozott tűzálló tálba simítjuk,
ráhelyezzük a töltött krumplikat, mindegyiket beborítjuk egy félbe hajtott
lapsajttal, majd forró sütőben 10 percig sütjük.
De ugye, nem a júniusiban lesz benne? Mármint az EK-ban?
VálaszTörlésKülönben meg isteni, nemrég ettünk mi is hasonlót.
Már volt a Finom falatokban, áprilisban.
VálaszTörlés