A pulykaszív nagyon finom csemege, nem kerül sokba és finom pörköltet is készíthetünk belőle. Ha különlegessé szeretnénk tenni, gombával készítsük el.
Gombás pulykaszív
pörkölt
Hozzávalók: 1 fej
hagyma,1 zöldpaprika, 1 evőkanál zsír, 25
dkg pulykaszív, 20 dkg barna csiperke, só, bors, 1 teáskanál pirospaprika, 2
evőkanál paradicsompüré.
Elkészítése: A
lábasban felolvasztjuk a zsírt, beletesszük a megtisztított, szeletekre vágott
hagymát, jól megpároljuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt zöldpaprikát és jól összesütjük.
Sózuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával, majd beletesszük a
paradicsompürét is. Hozzáadjuk a feldarabolt pulykaszívet, felöntjük 2 dl
vízzel és fedő alatt, lassú tűzön pároljuk. Amikor már majdnem puha,
beletesszük a szeletekre vágott gombát is és készre sütjük. Aprótésztával
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése