Szinte hihetetlen, de létezik ilyesmi is. Egykettőre elkészül és nagyon finom.
Kelesztés nélküli kakaós kalács
Hozzávalók: 1 kg liszt, 3 tojás, 6 dl tej, 20
dkg cukor, 10 dkg élesztő, 3 evőkanál olaj, 1 kávéskanál só, 2 evőkanál
kakaó
Elkészítése: Az élesztőt kevés cukros langyos tejben
felfuttatjuk, a többi tejben feloldjuk a maradék cukrot. A hozzávalókat
alaposan összedolgozzuk, hályagosra dagasztjuk, laza rétestészta jellege lesz. Amikor kész,
kettőbe osztjuk. A tészta egyik felébe jól beledolgozzük a kakaót. Lisztezett
deszkára borítjuk, a fehér és a kakós részt is kettőbe osztjuk, előbb a fehér
tésztát nyújtjuk ki ujjnyi vastagságúra, majd a kakósat, egymásra fektetjük,
feltekerjük, mint a kalácsot. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a két kalácsrudat,
megkenjük tojással, majd hideg sütőbe toljuk. Bekapcsoljuk a sütőt, közepes
hőfokra állítjuk és felmelegedéstől számított 30 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése