Nagyon szeretjük a pörköltet, leginkább galuskával, ahogy mifelénk mondják, mások nokedlinek nevezik. Még galuskaszaggatóm is van, hogy egyformák legyenek... ostanában tarhonyával is kiváltom néha, ha egyenesen vízbe dobjuk, nem pergeljük meg előtte, olyan, mint a galuska.
Borjúpörkölt
Hozzávalók ( 4 személyre): 80 dkg
borjúhús, 2 evőkanál zsír, 1 fej hagyma, 1 zöldpaprika, 2 dl paradicsomlé, só,
bors, pirospaprika.
Elkészítése:
1. Egy megfelelő méretű lábasban felolvasztjuk
a zsírt.
2. Megpároljuk benne az apróra
vágott hagymát. Hozzáadjuk a kicsumázott, felkockázott paprikát és összepároljuk.
3. Beletesszük a kockára vágott
húst és fehéredésig sütjük.
4. Megszórjuk pirospaprikával,
megborsozzuk, megsózzuk, felöntjük a paradicsomlével és elkeverjük.
5. Fedő alatt addig főzzük, míg a
hús omlós, puha lesz. Ha szükséges az elpárolgott nedvességet további
paradicsomlé hozzáadásával pótoljuk,
Nokedlivel vagy főtt tarhonyával
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése