Kavart túrós-meggyes
Egy jó süti megkoronázhatja a napot, főleg akkor, ha igazán finom. Miért ne lehetne könnyen elkészíthető is? A kavart sütemények esetében ez messzemenően igaz. Ezért szeretem őket. Pikk-pakk kész vannak és a családom is örömmel fogadja őket.
Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 6 db tojás, 2 dl tejföl, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 1 csomag vaníliás
cukor, 1 csomag sütőpor, 1 db citrom reszelt
héja,15 dkg kimagozott
meggy, 15 dkg alma, 1 csipet só, porcukor.
Elkészítése:
A tojásokat habosra kavarjuk a cukorral, beletesszük a villával áttört túrót és
a tejfölt is, simára kavarjuk. Folyamatosan adagolva hozzáadjuk a sütőporral
elkevert lisztet, jól összedolgozzuk, majd beletesszük a sót, a reszelt
citromhéjat és a kimagozott meggyet is. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe
simítjuk, a tetejét kirakjuk a megmosott, felszeletelt almával. 35-40 perc
alatt pirosra sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése