Borsós lepény
A zöldborsó egyike a legkedveltebb kora nyári zöldségeknek,
hiszen édeskés íze szinte minden ételben kellemes élményt nyújt. Kerülhet
levesbe, főzelékbe, de akár egy pillanatok alatt elkészíthető lepénybe is,
amihez sem nagy főzési tudomány sem pedig sok hozzávaló nem szükséges. Érdemes
kipróbálni!
Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg liszt, 13 dkg vaj, 1 tojás,
csipetnyi só, 2 evőkanál hideg víz. A töltelékhez: 20 dkg juhtúró, 25 dkg
előfőzött zöldborsó, 1 dl tejföl, 2 tojás, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1
hagyma, só, bors.
Elkészítése: A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, hozzámorzsoljuk
a vajat, beleütjük a tojást és a hideg víz hozzáadásával sima tésztát gyúrunk
belőle. Fóliába csomagoljuk és 1 órán át a hűtőszekrényben pihentetjük.
A tojásokat felverjük, beletesszük a megtisztított, apróra
vágott hagymát, a juhtúrót, a tejfölt és a keményítőt. Végül beleforgatjuk a
leszűrt, lecsepegtetett borsót is, kevés sót és borsot adunk hozzá.
A tésztát kerekre nyújtjuk, kivajazott lepénysütőbe
simítjuk, úgy, hogy a tészta az oldalát is belepje. Beletöltjük a tölteléket,
forró sütőben 45 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése