2017. május 8., hétfő

Hagymás muffin

Hagymás muffin 

Ha gyorsan kell valami finomat készíteni, jó választás a muffin. Már azért is, mert édesen, sósan egyaránt készíthetjük, nem kell vele sokat kínlódni és szinte elronthatatlan. A hozzávalókért sem kell boltba szaladni, mert minden van otthon, ami belekerülhet. A sós változatok akár egy baráti társaságban is főszereplők lehetnek, mert kitűnő kísérői a sörnek, bornak.


Hozzávalók 12 darabhoz: 10 dkg liszt, 20 dkg csirke párizsi, 4 tojás, 10 dkg sajt, 3 evőkanál olaj, 6 zöldhagyma levele, csipetnyi só, késhegynyi sütőpor.
Elkészítése:
1. A tojásokat felverjük egy tálban.
2. Beletesszük a kockára vágott párizsit, hozzáadjuk az olajat, és jól összekavarjuk.
3. Hozzáadjuk a sütőporral és sóval elkavart lisztet, de csak apránként, nehogy összecsomósodjon.
4. Rászórjuk a vékony csíkokra vágott sajt felét, jól összekavarjuk.
5. Beletesszük az apróra vágott hagyma kétharmadát, összekavarjuk.

6. A muffin sütőbe kapszlikat helyezünk, félig megtöltjük ezeket a masszával, sajttal, zöldhagymával megszórjuk és forró sütőben 40 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Egy tál lencse A biblia egyik legismertebb története a lencséről szól, pontosabban arról, hogyan adta el Ézsau az elsőszülöttségi jogát ...