Hagymás muffin
Ha gyorsan kell valami finomat készíteni, jó választás a
muffin. Már azért is, mert édesen, sósan egyaránt készíthetjük, nem kell vele
sokat kínlódni és szinte elronthatatlan. A hozzávalókért sem kell boltba
szaladni, mert minden van otthon, ami belekerülhet. A sós változatok akár egy
baráti társaságban is főszereplők lehetnek, mert kitűnő kísérői a sörnek,
bornak.
Hozzávalók 12 darabhoz: 10 dkg liszt, 20 dkg csirke párizsi,
4 tojás, 10 dkg sajt, 3 evőkanál olaj, 6 zöldhagyma levele, csipetnyi só,
késhegynyi sütőpor.
Elkészítése:
1. A tojásokat felverjük egy tálban.
2. Beletesszük a kockára vágott párizsit, hozzáadjuk az
olajat, és jól összekavarjuk.
3. Hozzáadjuk a sütőporral és sóval elkavart lisztet, de
csak apránként, nehogy összecsomósodjon.
4. Rászórjuk a vékony csíkokra vágott sajt felét, jól
összekavarjuk.
5. Beletesszük az apróra vágott hagyma kétharmadát,
összekavarjuk.
6. A muffin sütőbe kapszlikat helyezünk, félig megtöltjük
ezeket a masszával, sajttal, zöldhagymával megszórjuk és forró sütőben 40 perc
alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése