Krumpli salátával
Amikor gyorsan szeretnénk valami finomat elkészíteni,
lehetőségként mindig ott van a krumpli. Már csak azért is, mert szinte mindig
van otthon. Ehhez az ételhez már előző
nap elkészíthetjük a héjában főt alapanyagot, és kevesebb, mint negyed
óra alatt már tálalhatjuk a finom, meleg ételt.
Hozzávalók 2 személyre: 25 dkg krumpli, 5 dkg vaj, 20 dkg
császárszalonna, 20 dkg vegyes Eisberg saláta.
Elkészítése: A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük.
Leszűrjük, hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk és karikára vágjuk. A szalonnát
felszeleteljük, csíkokra vágjuk és a felolvasztott vajban megsütjük. Amikor
kész, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a karikára vágott krumplit és óvatosan,
hogy a krumpli ne törjön össze, összerázzuk. Tálaláskor az Eisberg salátát
halmozzuk előbb a tálra, majd a saláta halom közepére rendezzük a szalonnás
krumplit is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése