2017. május 19., péntek

Krumpli salátával

Krumpli salátával

Amikor gyorsan szeretnénk valami finomat elkészíteni, lehetőségként mindig ott van a krumpli. Már csak azért is, mert szinte mindig van otthon. Ehhez az ételhez már előző  nap elkészíthetjük a héjában főt alapanyagot, és kevesebb, mint negyed óra alatt már tálalhatjuk a finom, meleg ételt.


Hozzávalók 2 személyre: 25 dkg krumpli, 5 dkg vaj, 20 dkg császárszalonna, 20 dkg vegyes Eisberg saláta.

Elkészítése: A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk és karikára vágjuk. A szalonnát felszeleteljük, csíkokra vágjuk és a felolvasztott vajban megsütjük. Amikor kész, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a karikára vágott krumplit és óvatosan, hogy a krumpli ne törjön össze, összerázzuk. Tálaláskor az Eisberg salátát halmozzuk előbb a tálra, majd a saláta halom közepére rendezzük a szalonnás krumplit is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Egy tál lencse A biblia egyik legismertebb története a lencséről szól, pontosabban arról, hogyan adta el Ézsau az elsőszülöttségi jogát ...