Villámgyors gombakrémleves
A hétköznapok forgatagában előfordul, hogy pillanatok alatt
szeretnénk készíteni valami finomat, táplálót, ami ízével, illatával is
elvarázsol. Erre kimondottan alkalmas ez a leves, ami tényleg pillanatok alatt
elkészül, és már a készülő étel különleges élményekkel ajándékoz meg, illatával
ingerelve az ízlelőbimbóinkat.
Hozzávalók 2 személyre: 25 dkg apró csiperkegomba, 3 cikk
fokhagyma, 1 teáskanál ételízesítő, 1 dl tejföl, 2 dkg liszt, 1 teáskanál
szárított, morzsolt kakukkfű.
Elkészítése: A gombát alaposan megmossuk és 1 l vízben
feltesszük főni. Hozzáadjuk az ételízesítőt és a fokhagymacikkeket is. 25 perc
alatt a gomba megpuhul. Levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítjük, majd újra
felforraljuk. Kakukkfűvel ízesítjük. A tejfölt egy habverő segítségével simára
kavarjuk a liszttel, majd rámerünk egy evőkanálnyit a forró levesből,
elkeverjük és az egészet a leveshez adjuk. Állandóan kavargatva felforraljuk.
Forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése