Medvehagymás fasírt
A medvehagyma a természet egyik nagy ajándéka. Ha tehetjük,
szerezzük meg magunknak, így egykellemes tavaszi séta jutalmaként még finom,
friss vitaminadaghoz is jutunk, arról nem is beszélve, hogy ez a fokhagymaízű
növény ételeinket izgalmasabbá, zamatosabbá teszi. Akár a fasírtot is.
Hozzávalók 2 személyre: 30 dkg darált sertéshús, 1 tojás, 6
dkg zsemlemorzsa, 1 csokor medvehagyma, csipetnyi só, bors, 10 dkg sajt, a
díszítéshez színes zöldségek és egy kevés sajt.
Elkészítése:
1. A darált húst tálba tesszük, fűszerezzük, hozzáadjuk a
tojást és a zsemlemorzsát is.
2. A medvehagymát késes aprítóban ledaráljuk.
3.Hozzáadjuk a húsos masszához és jól üsszedolgozzuk.
4. Deszkára halmokat rakunk belőle, minden halomra teszünk
egy darab sajtot.
5. A sajtos halmokat fasírtgombóccá formáljuk és
sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Forró sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
6. A tálaló edényeket sajttal, zöldséggel díszítjük, erre
helyezve tálaljuk majd a gombócokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése