Almás csirkemáj
Fáradtság ellen a magas vastartalmú ételek segítségével vehetjük fel a harcot. Ezek közé tartozik a máj is, ha szeretjük, hetente egyszer beiktathatjuk az étrendbe. Persze akár különlegesség is készülhet belőle, főleg, ha a varázslatba egy kis házi szalonnát is bevonunk.
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg csirkemáj, 2 alma, 25 dkg
császárszalonna, 1 teáskanál szárított, morzsolt kakukkfű, só, 5 dkg zsír, 1 dl
rozé.
Elkészítése: A csirkemájat megmossuk, lecsepegtetjük, az
almát alaposan megmossuk, négybe vágjuk, kimetsszük a magházat, majd vastagon
felszeleteljük. A szalonnát is felszeleteljük.
Egy hőálló edényt vastagon kizsírozunk, majd lerakjuk benne
a hozzávalókat: máj, szalonna, alma, míg el nem fogynak. Megszórjuk sóval,
kakukkfűvel, meglocsoljuk a borral, majd forró sütőben, lefedve 35 percig
sütjük. Levesszük a fedőt és újabb 10 perc alatt pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése