Újhagymás krémleves
Ilyenkor tavasszal szinte vonzanak a zöldek, szemünk örömmel
issza minden árnyalatát. Miért ne kerülhetne egy kicsi belőle a tányérunkba is?
Nem, nem az agyonnyűtt salátára gondolok, hanem egy zamatos, pillanatok alatt
elkészíthető zamatos krémlevesre. Nem kell hozzá más csak egy marék újhagyma,
meg egy kevés izgalmasra füstölt sajt. Nos, ki tart velem?
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg krumpli, 5 szál zsenge
újhagyma, 10 dkg füstölt sajt, 1 teáskanál ételízesítő.
Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk és
kicsivel több vízben, mint amennyi ellepi, feltesszük főni, ételízesítővel
ízesítjük. hozzáadjuk az újhagyma fehér részét is, majd puhára főzzük. Amikor
kész van, beletesszük a hagyma zöld részét, addig főzzük még, míg kicsit
megpuhul, majd botmixerrel pürésítjük. Felforraljuk és belemorzsoljuk majdnem
az összes sajtot, kicsit félreteszünk a tálaláshoz, addig kavargatjuk, míg a
sajt beleolvad. Forrón tálaljuk, reszelt sajttal és apróra vágott zöld
hagymaszárral díszítve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése