Rakott saláta
A saláta mindenki kedvence lehet. Még a férfiak is megeszik, ha van benne hús, és persze az sem árt, ha egy kicsit meghökkentő a tálalás.
Hozzávalók 2 személyre: 15 dkg csirkemell, 15 dkg feta sajt,
4 retek, 2 paradicsom, 1 fej saláta, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál ecet, só,
bors, 10 dkg ízesített zsemlekocka.
Elkészítése: A salátát megmossuk, megtörölgetjük, majd
ujjbegynyi darabokra tépkedjük. Beletesszük egy salátástálba. Hozzáadjuk a
felszeletelt retket és paradicsomot is. Az öntethez a cukrot és ecetet egy
tálkába tesszük, adunk hozzá 1 dl vizet, csipetnyi sót és borsot, majd jól
összekavarjuk, és a salátára öntjük. A saláta hozzávalóit alaposan
beleforgatjuk az öntetbe. A csirkemellet felszeleteljük és egy serpenyőben
kevés olajon pirosra sütjük. Még forrón meghintjük sóval és borssal, hagyjuk
hűlni, majd csíkokra vágjuk. A sajtot kockára vágjuk. Két tálka alján elosztjuk
a sajt felét, teszünk rá az öntetből kiemelt salátából, majd a csíkokra vágott
húsból. Ismét sajt következik, saláta és hús. A tetejére maradjon pár sajtkocka
és néhány húscsík. A zsemlekockával megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése