A hagyma bármikor épes önálló
fogásban is megállni a helyét. Ha egy kis képzelőerőt viszünk a főzésbe érdekes
fogások születhetnek. Ilyen ez a
hagymasaláta is, mely az olajban sült ropogós hagymakarikákra emlékeztet, de édes-savanyú
ízeivel meglepően jól kíséri a sült húsokat.
Sütőben sült hagymasaláta
Hozzávalók 4 személyre: 4 közepes
méretű hagyma, 1 evőkanál olívaolaj, csipetnyi só, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál
ecet, 1 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál szezámmag.
Elkészítése:
1. A hagymát meghámozzuk és
karikára vágjuk.
2. Egy tepsit kibélelünk
sütőpapírral, belefektetjük a hagymakarikákat. Megsózzuk, meglocsoljuk olajjal.
3. Forró sütőben 30 perc alatt
megsütjük.
4. Amikor a hagyma már puha, a
szeleteket karikákra szedjük.
5. A mézet, ecetet, szójaszószt
és szezámmagot habverő segítségével jól összekeverjük, majd a hagymakarikákra
öntjük és összerázzuk. A hagymasalátát
sült hús mellé kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése