Nagyon szeretem a sárgadinnyét. Szeretem a sütőben párolt, vagy összesütött zöldségeket is. A kettő együtt is igazi élmény!
Sárgadinnyés brokkoli gratin
Hozzávalók 4 személyre: 1 közepes métretű sárgadinnya, 80
dkg brokkoli, 80 dkg krumpli, 40 dkg sárgarépa, 2 cikk fokhagyma, 3 babérlevél,
8 dkg reszelt sajt, só, bors, kevés vaj, 3 dkg liszt, 2 tojás,2 dl
tejszín, csipetnyi őrölt bors.
Elkészítése: A rózsáira szedett, megmosott brokkolit
forrásban lévő, enyhén sós vízben a fokhagymával és a babérlevéllel 5 percig
főzzük, majd szűrőkanállal hideg vízbe szedjük és leszűrjük. A meghámozott,
felkarikázott burgonyát és a megtisztított sárgarépát sós vízben 15 percig
főzzük, leszűrjük. A brokkolit, a burgonyát és a sárgarépát salátástálba
tesszük. A lisztet simára kavarjuk a tojásokkal, fokozatosan adagolva
beledolgozzuk a tejszínt, sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a zöldségekhez
és óvatosan összeforgatjuk. A zöldséges egyveleget kivajazott kis tűzálló
tálakba adagoljuk, reszelt sajttal megszórjuk és forró sütőben 25 perc alatt
megsütjük.A dinnyét meghámozzuk,belsejét kikaparjuk, felszeleteljük. A kisült gratint tálra
borítjuk, a dinnyeszeleteket ráhalmozzuk, így tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése