Sajtos-sonkás nudli
Hozzávalók (4 személyre): 1 adag alaprecept szerint
készült nudli, 4 evőkanál liszt, 10 dkg vaj, 2 dl tejszín, 12 dkg reszelt sajt,
12 dkg sonka.
Elkészítése: A vajat egy nagyobb lábasban
felolvasztjuk, megpirítjuk rajta kissé a lisztet, majd felöntjük a tejszínnel
és habverővel állandóan kavargatva besűrítjük. Ha túl sűrűnek éreznénk, adunk
még hozzá tejszínt. Amikor elértük a mártás állagot, hozzáadjuk a reszelt
sajtot, addig kavargatjuk, amíg elolvad, végül hozzáadjuk egy kevés kivételéve a
vékony csíkokra darabolt sonkát is. A lobogó sós vízben kifőtt nudlit ebbe a
sonkás mártásba szedjük szűrőkanállal, majd jól összerázogatjuk. A félretett
sonkacsíkokkal díszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése