Gyermekkori ellenségeim közé tartozik a salátaleves. A családi legendárium mai napig számon tartja harcias összecsapásainkat. Magyarán: utálom és kész. Most viszont rendeződni látszik köztünk a viszon. Nem az ízével van ugyanis problémám, hanem az állagával. A lében úszkáló salátadarabokkal. Kicsit megvariáltam és tessék! Új kedvenc született.
Salátakrémleves
Hozzávalók 4
személyre: 12 dkg füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 20 dkg krumpli, 20 dkg
saláta, só, 2 dl tejszín.
Elkészítése:
1. A szalonnát
bőrével együtt kockára vágjuk.
2. Egy lábasban
felolvasztjuk az apróra vágott szalonnát, majd szűrőkanállal kiszedjük.
3. A
visszamaradó zsírban megpirítjuk a megtisztított, apróra vágott hagymát.
4. A krumplit
meghámozzuk, kockára vágjuk, majd a hagymához adjuk és annyi vízzel öntjük fel,
amennyi ellepi, megsózzuk. Addig főzzük, amíg megpuhul.
5. A salátát
feldaraboljuk és hozzáadjuk a krumplihoz. Ismét annyi vízzel öntjük fel,
amennyi ellepi és 10 percig főzzük.
6. Levesszük a
tűzről és botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a tűzre, felfőzzük. Ha
szükséges utánasózunk, ha túl vastagnak tűnne még felengedjük a megfelelő
mennyiségű vízzel.
A sült
szalonnával megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése