A spenótot többnyire főzelékként
fogyasztjuk, esetleg sós sütemények töltelékeként jöhet szóba. Pedig
kimondottan finom húsfélék kiegészítőjeként is, ha okosan keverjük az ízeket,
különleges élménnyel ajándékozhatjuk meg magunkat.
Spenótos szűzpecsenye
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg
sertésszűz, 1 fej hagyma, 25 dkg spenót, 5 dkg vaj, 8 cikk fokhagyma, 1 fej
saláta, 2 evőkanál hántolt napraforgómag, 10 dkg mozzarella, 1 evőkanál
tökmagolaj, 2 evőkanál olaj, só, bors.
Elkészítése: A húst két ujjnyi
szeletekre vágjuk. Forró serpenyőben, olaj nélkül a szeletek mindkét oldalát
pirosra sütjük. Amikor kész, megkenjük vajjal, jól megszórjuk a megtisztított,
karikára vágott fokhagymával. Megfordítjuk a szeleteket és a másik oldalon is
így járunk el. Az olajat felforrósítjuk, megdinszteljük benne a megtisztított,
apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított, leforrázott spenótot
is, jól összesütjük. Megsózzuk. A hússzeleteket
4 tálra szedjük, vastagon megkenjük spenóttal és egy mozzarellaszelettel
befedjük. A fejessalátát apróra tépkedjük, rászórjuk a napraforgómagot és
meglocsoljuk a tökmagolajjal. A hússzeletek köré rendezzük és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése