A palacsinta még mindig nagy sztár minálunk. Szinte naponta sül, bár én nem szeretem, főleg az édes krémekkel vagy lekvárral töltött változatot. Ha valami finomság kerül rá, akkor viszont bármikor vevő vagyok.
Barackos
palacsintasaláta
Hozzávalók 4
személyre: 4 nektarin vagy barack, 8
evőkanál liszt, 1 tojás, 1 dl tej, 2 evőkanál olaj, csipetnyi só, 1 evőkanál
bazsalikompesto, 25 dkg gépsonka.
Elkészítése: A
lisztet keverőpohárba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a tejet, pici sót és simára
kavarjuk. Annyi ásványvízzel engedjük fel, hogy megfelelő sűrűségű
palacsintatésztát kapjunk. Hozzáadjuk az olajat is, jól összekavarjuk és 4
palacsintát sütünk. A palacsintákat egyenként feltekerjük, éles késsel vékony
csíkokra vágjuk. A sonkát is vékony csíkokra metéljük, majd a palacsintával
együtt salátástálva tesszük, jól összerázzuk. Hozzákeverjük a bazsalikompestot
is. Tányérokra osztjuk és a megmosott, felszeletelt barackkal díszítve
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése