2022. július 25., hétfő

Citromfű kéregben grillezett pisztráng

 

Na, akkor térjünk vissza egy kicsit a citromfűhöz! Már az ókori görögök és rómaiak is ismerték és használták a citromfüvet, ezt a rendkívül sokoldalú, ugyanakkor egyszerű növényt, melyet mi leginkább gyógyító hatásait élvezve teaként fogyasztunk el. Pedig fűszerként is megállja a helyét, kitűnően illik például halhoz. Kívülről illatos aromákkal tölti meg a hal húsát, melyeket még jobban kiemelnek a belülről ható, a hal hasüregébe elhelyezett fűszerek. Az összhatás pedig mennyei, az omlós grillezett hal valósággal olvad a nyelvünkön.

Citromfű kéreg pisztránghoz

Hozzávalók 2 pisztránghoz: 2 marék citromfűlevél, 1 dl olívaolaj, 1 evőkanál só.

Elkészítése: A frissen leszedett citromfűleveleket óvatosan tisztára mossuk és szűrőben lecsepegtetjük, majd késes aprítóbe helyezzük át, hozzáadjuk a sót és az olajat és krémesre daráljuk.

 

Citromfű kéregben grillezett pisztráng



Hozzávalók 2 személyre: 2 szép friss pisztráng, 2 szelet citrom, 2 szál friss oreganó, 2 szál friss rozmaring, 2 szelet lila hagyma, só, az előző recept szerint elkészített citromfű krém.

Elkészítése: A pisztrángokat megmossuk és szárazra törölgetjük. A hasüreget bedörzsöljük sóval, majd szépen belerakosgatjuk az ízesítőket: a félbe vágott citromkarikát, a zöldfűszerágakat és végük a szintén félbe vágott hagymakarikát. Tálra rakjuk a halakat és a felső oldalukat szépen beborítjuk a citromfűkrémmel, majd áthelyezzük a halgrillezőbe, a krémes felükkel lefelé és a másik oldalt is alaposan beborítjuk. Parázson megsütjük, miközben készül, a citromfű illatos kéreggé szilárdul a pisztráng bőrén. Óvatosan kivesszük a halgrillezőből és ropogós krumplival tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...