2022. július 23., szombat

Paprikás csirkeszárny bográcsban

 

Most van itt az ideje a bográcsozásnak. Bográcsban készült ételeink sokkal finomabbak, ráadásul tartást is adnak a szabadban eltöltött időnek, hiszen amíg rotyog az étel lehet élvezni a napsugarakat és a társaságot, ráadásul nem is unatkozunk, hiszen mindig van teendő. Legokosabb, ha mindent előkészítünk már otthon és jól záródó dobozokba pakolva hűtőládában visszük magunkkal, így nem kell a helyszínen az előkészületekkel vesződni, csak a főzéssel kell törődni. A csirkepaprikást mindenki szereti, készítsük el csirkeszárnyból, könnyen fogyasztható, élvezetes étel.

Paprikás csirkeszárny bográcsban 



Hozzávalók 2 személyre: 8 db. csirkeszárny, 1 nagy fej hagyma, 1 paprika,3 paradicsom,  2 evőkanál libazsír, 1 evőkanál pirospaprika, 1 teáskanál bors, 1 teáskanál só, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt.

Elkészítése:

1. A csirkeszárnyat leforrázzuk, megtisztítjuk, hideg vízben átmossuk, lecsepegtetjük és jól záródó dobozba tesszük. A hagymát, paprikát, paradicsomot megtisztítjuk, kockára vágjuk és dobozba tesszük.


2. A helyszínen tűz fölé állítjuk a bográcsot, amikor forró, beletesszük a zsírt és felolvasztjuk.


3. A forró zsírban megdinszteljük a hagymát.


4. Megszórjuk a pirospaprikával és azonnal öntünk rá egy nagy pohár vizet, nehogy leégjen. Hozzáadjuk a paprikát és még annyi vizet, hogy ellepje. Gyenge tőzön 15-15 percig főzzük, majd belerakjuk a paradicsomot is.

5. Újabb 15 percig főzzük, vigyázva, hogy ne legyen túl erős a tűz, majd beletesszük a csirkeszárnyat, fűszerezzük és 35 percig főzzük. Közben gyakran megkavarjuk, ha szükséges még kevés vizet öntünk alá, de csak úvatosan, ne legyen túl sok a leve.



6. Amikor a hús készen van, a tejfölt összekeverjük a liszttel és a húsra öntjük. Még néhány percig kavargatva főzzük. Galuskával tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...