A nyár színei, illatai, ízei kicsalogatnak a szabadba. Előszeretettel mártózunk meg a természet nyújtotta élményekben és az erőt próbáló hosszú séták idején szívesen eszünk tápláló, ízletes, otthonról hozott finomságokat. Ez a zsebes szendvics meglepően megfelel elvárásainknak. A zamatos saláta, a kiadós sonka és a roppanós zöldségek teszik feledhetetlenné.
Zsebes szendvics
Hozzávalók 2 személyre: 2
zöldfűszeres törtilla lap, 2 tojás, 10 dkg kecske telemea, 1 teásaknál
fokhagymapor, 2 evőkanál apróra vágott kapor, 3 evőkanál tejföl, 10 dkg préselt
sonka, 4 salátalevél, 2 kisebb paradicsom.
Elkészítése: A tojásokat
keményre főzzük, majd a kecske telemeával együtt lereszeljük. Hozzáadjuk a
fokhagymaport, kaprot és tejfölt, jól összekavarjuk. A sonkát csíkokra vágjuk,
a paradicsomot felkarikázzuk. A tortilla lapot kettőbe, majd négybe hajtjukk a
középre került részt összecsippentjük, így két zseb keletkezik. Az egyik zsebbe
tojássalátát töltünk megszürjuk alaposan apróra vágott sonkával, a másikk
zsebbe belerendezzük a salátaleveleket és a karikára vágott paradicsomot.
Dobozban, vagy fóliába csomagolva vihetjük magunkkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése