2022. július 28., csütörtök

Zsebes szendvics

 

A nyár színei, illatai, ízei kicsalogatnak a szabadba. Előszeretettel mártózunk meg a természet nyújtotta élményekben és az erőt próbáló hosszú séták idején szívesen eszünk tápláló, ízletes, otthonról hozott finomságokat. Ez a zsebes szendvics meglepően megfelel elvárásainknak. A zamatos saláta, a kiadós sonka és a roppanós zöldségek teszik feledhetetlenné.

Zsebes szendvics



Hozzávalók 2 személyre: 2 zöldfűszeres törtilla lap, 2 tojás, 10 dkg kecske telemea, 1 teásaknál fokhagymapor, 2 evőkanál apróra vágott kapor, 3 evőkanál tejföl, 10 dkg préselt sonka, 4 salátalevél, 2 kisebb paradicsom.

Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük, majd a kecske telemeával együtt lereszeljük. Hozzáadjuk a fokhagymaport, kaprot és tejfölt, jól összekavarjuk. A sonkát csíkokra vágjuk, a paradicsomot felkarikázzuk. A tortilla lapot kettőbe, majd négybe hajtjukk a középre került részt összecsippentjük, így két zseb keletkezik. Az egyik zsebbe tojássalátát töltünk megszürjuk alaposan apróra vágott sonkával, a másikk zsebbe belerendezzük a salátaleveleket és a karikára vágott paradicsomot. Dobozban, vagy fóliába csomagolva vihetjük magunkkal.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...