2022. július 29., péntek

Zöldbabos pulykaragu

 

A zöldbab dicsérete

Ropogós, illatos, finom. Sok alapanyagra illik ez, de most a zöldbabról van szó. Ilyenkor már gond nélkül beszerezhető a friss, zsenge kerti zöldbab, ami hihetetlenül finom hagyományos ételeinkben is, de érdemes egy lépéssel tovább gondolni ezeket. Az én kedvencem a fokhagymás zöldbab, amit most egy kicsit gazdagítottam, de csak annyira, hogy az egészséges, alakkímélő étrendbe is beilleszthető legyen.

Zöldbabos pulykaragu



Hozzávalók 2 személyre: 25 dkg pulykamell, 15 dkg zellergumó, 20 dkg zöldbab, 0,5 dl olaj, 1 fej hagyma, 1 teáskanál pirospaprika, 1 evőkanál paprikakrém, só, bors, 1 marék aszalt paradicsom, 1 csokor petrezselyemzöld, 4 cikk fokhagyma, 3 dl paradicsomlé.

 

Elkészítése:

1.  Az olajban megdinszteljük a megtisztított, apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a pirospaprikát és azonnal felöntjük 1 dl vízzel. Felforraljuk, majd beletesszük a paprikakrémet is.

 2. 5 percig kavargatva forraljuk. Közben felkockázzuk a pulykahúst, majd ezt is beletesszük. Addig sütjük, amíg a hús kissé kifehéredik. Sóval, borssal ízesítjük.

3. A zellergumót meghámozzuk és felszeleteljük, majd a szeleteket csíkokra vágjuk és a húshoz adjuk, újabb 10 percig sütjük, gyakran megkavarjuk.

4. Beletesszük a feldarabolt fokhagymát, apróra vágott aszalt paradicsomot és a felaprított petrezselyemzöldet.

5. Hozzáadjuk a megtisztított, feltördelt zöldbabot. Ha nem sikerül frisset beszerezni, használhatunk jó minőségű fagyasztott zöldbabot is.

6. Felöntjük a paradicsomlével és mérsékelt hőfokon, gyakran kavarva 30-35 perc alatt készre főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...