A zöldbab dicsérete
Ropogós, illatos, finom.
Sok alapanyagra illik ez, de most a zöldbabról van szó. Ilyenkor már gond
nélkül beszerezhető a friss, zsenge kerti zöldbab, ami hihetetlenül finom
hagyományos ételeinkben is, de érdemes egy lépéssel tovább gondolni ezeket. Az
én kedvencem a fokhagymás zöldbab, amit most egy kicsit gazdagítottam, de csak
annyira, hogy az egészséges, alakkímélő étrendbe is beilleszthető legyen.
Zöldbabos pulykaragu
Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg pulykamell, 15 dkg zellergumó, 20 dkg zöldbab, 0,5 dl olaj, 1 fej
hagyma, 1 teáskanál pirospaprika, 1 evőkanál paprikakrém, só, bors, 1 marék
aszalt paradicsom, 1 csokor petrezselyemzöld, 4 cikk fokhagyma, 3 dl
paradicsomlé.
Elkészítése:
1. Az olajban megdinszteljük a megtisztított,
apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a pirospaprikát és azonnal felöntjük 1 dl
vízzel. Felforraljuk, majd beletesszük a paprikakrémet is.
2. 5 percig kavargatva forraljuk. Közben
felkockázzuk a pulykahúst, majd ezt is beletesszük. Addig sütjük, amíg a hús
kissé kifehéredik. Sóval, borssal ízesítjük.
3. A zellergumót
meghámozzuk és felszeleteljük, majd a szeleteket csíkokra vágjuk és a húshoz
adjuk, újabb 10 percig sütjük, gyakran megkavarjuk.
4. Beletesszük a feldarabolt
fokhagymát, apróra vágott aszalt paradicsomot és a felaprított
petrezselyemzöldet.
5. Hozzáadjuk a
megtisztított, feltördelt zöldbabot. Ha nem sikerül frisset beszerezni,
használhatunk jó minőségű fagyasztott zöldbabot is.
6. Felöntjük a paradicsomlével
és mérsékelt hőfokon, gyakran kavarva 30-35 perc alatt készre főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése