A grillezés a nyár egyikk
legkedveltebb közösségi eseménye. Leginkább a nagy klasszikusok kerülnek a
rácsra, de érdemes néha egy kis újdonsággal is próbálkozni a már bejáratott
receptek mellett. A pulykahúsra ritkán gondolunk úgy, mint grill alapanyagra,
pedig jól bepácolva pillanatok alatt elkészül és nagyon finom. Így akár a
hosszadalmas sütögetés alatt is falatozhatunk belőle, megágyazva vele a többi
grillezett húsfélének.
Grillezett pulykacsíkok
hat fűszerrel pácolva
Hozzávalók 2 személyre:
30 dkg pulykamell, 1 teáskanál só, 1 teáskanál bors, 1 teáskanál pirospaprika,
1 teáskanál currypor, 1 teáskanál őrölt római kömény, 1 teáskanál apróra vágott
fokhagyma, 1 evőkanál citromlé, 2 evőkanál olívaolaj.
Elkészítése:
1. A fűszereket egy nagy
lapos tányér szélére adagoljuk.
2. Középre töltjük a
citromlevet és az olajat.
3. A pulykamellet ujjnyi
vékony csíkokra vágjuk.
4. Jól összekeverjük és
megforgatjuk benne a csíkokra vágott pulykamellet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése