2022. július 27., szerda

Kapros tökleves

 

A nyár egyik legmarkánsabb íze a friss, zsenge kapor, ami kiválóan társítható a kerti tökkel, ezzel az egyszerű, de oly sokoldalúan felhasználható alapanyaggal. Lehet rántani, készülhet belőle, főzelék, krém vagy hűsítő leves is, bármelyik változatot ízletesebbé tehetjük kaporral. Ha egy gyorsan elkészíthető, olcsó és finom levest szeretnénk, akkor se habozzunk. Kaporra fel és tök jó lesz a végeredmény.

Kapros tökleves 


Hozzávalók 2 személyre: 40 dkg zsenge tök, 2 szelet szalonna, 1 teáskanál só, 1 teáskanál kakukkfű, 3 evőkanál tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 csokor zsenge kapor, 3 cikk fokhagyma.

Elkészítése:

1. A zsenge tököt meghámozzuk és hosszában kettőbe vágjuk.

2. Egy teáskanállal kikaparjuk a magvakat, hogy csak a tiszta húsa maradjon, majd felkockázzuk.

3. Egy megfelelő méretű lábasban megpirítjuk a bevagdalt szalonnát. Akkor van kész, ha egészen kifehéredik.

4. A sült szalonnát kivesszük, a tökkockákat a visszamaradó zsírban egy kicsit megpirítjuk.

5. Felöntjük vízzel, sóval, kakukkkfűvel, zúzott fokhagymával ízesítjük és 15 percig főzzük.

6. Besűrítjük a liszttel kikavart tejföllel és gazdagon ízesítjük kaporral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...