A nyár egyik
legmarkánsabb íze a friss, zsenge kapor, ami kiválóan társítható a kerti
tökkel, ezzel az egyszerű, de oly sokoldalúan felhasználható alapanyaggal.
Lehet rántani, készülhet belőle, főzelék, krém vagy hűsítő leves is, bármelyik
változatot ízletesebbé tehetjük kaporral. Ha egy gyorsan elkészíthető, olcsó és
finom levest szeretnénk, akkor se habozzunk. Kaporra fel és tök jó lesz a
végeredmény.
Kapros tökleves
Hozzávalók 2 személyre:
40 dkg zsenge tök, 2 szelet szalonna, 1 teáskanál só, 1 teáskanál kakukkfű, 3
evőkanál tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 csokor zsenge kapor, 3 cikk fokhagyma.
Elkészítése:
1. A zsenge tököt
meghámozzuk és hosszában kettőbe vágjuk.
2. Egy teáskanállal
kikaparjuk a magvakat, hogy csak a tiszta húsa maradjon, majd felkockázzuk.
3. Egy megfelelő méretű
lábasban megpirítjuk a bevagdalt szalonnát. Akkor van kész, ha egészen
kifehéredik.
4. A sült szalonnát
kivesszük, a tökkockákat a visszamaradó zsírban egy kicsit megpirítjuk.
5. Felöntjük vízzel,
sóval, kakukkkfűvel, zúzott fokhagymával ízesítjük és 15 percig főzzük.
6. Besűrítjük a liszttel
kikavart tejföllel és gazdagon ízesítjük kaporral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése