2022. július 22., péntek

Lecsós penne

 És akkor befutott a lecsó is. A lecsó, amit bármikor, bárhogy megeszek, ha én főztem persze. A más lecsőja ritkán ízlik, de azért lehet próbálkozni, kóstolok, ha kell.

Lecsós penne



Pihekönnyű finomság

Hozzávalók 2 személyre: 4 szelet szalonna, 10 dkg hagyma, 10 dkg paprika, 20 dkg penne, 4 cikk fokhagyma, 5 dl paradicsomlé, só, bors, 1 teáskanál szárított, morzsolt bazsalikom.

Elkészítése: A szalonnát bevagdaljuk és kisütjük. Kiemeljük a zsiradékból és félretesszük. A visszamaradó zsírban megpároljuk a megtisztított, szeletekre vágott hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, 5-10 percig kevergetve sütjük, majd felöntjük a paradicsomlével, sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük, beletesszük a pennét és fedő alatt, mérsékelt hőfokon puhára főzzük. Mikor már majdnem kész, megszórjuk a bazsalikommal, elkeverjük benne. Megkóstoljuk és, ha szükségét érezzük, tehetünk bele 1-2 teáskanálnyi cukrot is, hogy lágyítsa a paradicsom savanykás ízét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...