Van, aki az egyszerű, letisztult
ízvilágú édességeket kedveli. Neki mindenképpen ajánlom ezt az egyszerű, de
nagyon aromás, és egy kis ügyességgel mutatós süteményt.
Krém nélküli citromtorta
Hozzávalók: 3 tojás, 25 dkg cukor, 25
dkg vaj, 25 dkg liszt, 2 citrom, 2 dl joghurt, 1 teáskanál vaníliaaroma, 5 g sütőpor, csipetnyi só, porcukor.
Elkészítése: A tojásokat és a cukrot
akonyhai robotgép keverőtáljába tesszük és habosra keverjük. Hozzáadjuk a puha
vajat, a vaníliaaromát, a joghurtot, jól összekeverjük. Végül óvatosan
beleforgatjuk a sütőporral és sóval átszitált lisztet. Hozzáadjuk egy citrom
lereszelt héját és a kifacsart levét is. Jól összekaarjuk, majd kilisztezett
tortaformába öntjük, elegyengetjük és előmelegített sütőben 170 fokon 40 percig
sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kivesszük a tortaformából és vastagon
beszórjuk porcukorral. Vékony citromszeletekkel is díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése