A vörös vagy lila káposzta, ki hogyan nevezi,
nagyon izgalmas ízvonalat képvisel. Színével is elvarázsol, önmagában is étel
lehet, de nagyszerű választás más zöldségek kiegészítőjeként is. Aki szereti a
párolt káposztát imádni fogja ezeket a roppanós, ízletes korongocskákat is,
melyek főzelék mellé kiegészítőként, de egy szelídebb mártogatóval akár
főételként is megállják a helyüket.
Káposztaropogós
Hozzávalók 2 személyre: 20 dkg lila káposzta,
2 tojás, 5 dkg sárgarépa, 10 dkg krumpli, 10 dkg zsemlemorzsa, só, bors, olaj a
sütéshez, sonkaszeletek a tálaláshoz.
Elkészítése: A káposztát legyaluljuk,
keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát és krumplit, a tojást,
sózzuk, borsozzuk, majd rászórjuk a zsemlemorzsát és jól összedolgozzuk. A
masszát hagyjuk egy kicsit pihenni, majd evőkanállal forró olajba halmokat
szaggatunk, a tetejüket megnyomkodjuk és korong formájúra igazítjuk. Ropogósra
sütjük. Papírtörlőre szedjük, hagyjuk jól lecsepegni. Tálaláskor két korongot
egymásra rakunk, közéjük sonkaszeletet teszünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése