2019. október 28., hétfő

Kecskesajtos csirkemell tekercs



A csirkehús minden családban a kedvencek közé tartozik. Egy kis fantáziával akár az ünnepi asztal díszévé is válhatnak a belőle készült fogások.



Kecskesajtos csirkemell tekercs 


Hozzávalók 4 személyre: 2  nagyobb csirkemell, 1 szál füstölt kolbász, 5-10 dkg kecskesajt, 1 db kápia paprika, 12 szelet vékonyra szeletelt bacon szalonna, só, bors, 1 evőkanál zsír.
Elkészítés:
1. A csirkemellet kettőbe vágjuk, majd mindkét darabot négy részre szeljük.

2. Az így nyert csíkokon egy hosszanti bevágást ejtünk.
3. A kolbászt két egyenlő darabra vágjuk, bőrét lehúzzuk, majd hosszában négy részre vágjuk. Minden csirkemelldarabon ejtett bevágásba teszünk egy kolbászcsíkot, erre egy hosszú szelet kápiapaprikát helyezünk.
4. A sajtot szeletekre, majd csíkokra vágjuk és a kolbászcsíkokra sajtot is teszünk.
5. A töltött húsokat belecsavarjuk a baconszeletekbe.
6. Zsírral kikent tepsiben, magas hőfokon lefedve 50 percig sütjük, majd 10 percig fedő nélkül pirítjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Egy tál lencse A biblia egyik legismertebb története a lencséről szól, pontosabban arról, hogyan adta el Ézsau az elsőszülöttségi jogát ...