A csirkehús minden családban a kedvencek
közé tartozik. Egy kis fantáziával akár az ünnepi asztal díszévé is válhatnak a
belőle készült fogások.
Kecskesajtos csirkemell tekercs
Hozzávalók 4 személyre: 2 nagyobb csirkemell, 1 szál füstölt kolbász, 5-10 dkg kecskesajt, 1 db kápia paprika, 12 szelet vékonyra szeletelt bacon szalonna, só, bors, 1 evőkanál zsír.
Elkészítés:1. A csirkemellet kettőbe vágjuk, majd mindkét darabot négy részre szeljük.
2. Az így nyert csíkokon egy hosszanti
bevágást ejtünk.
3. A kolbászt két egyenlő darabra
vágjuk, bőrét lehúzzuk, majd hosszában négy részre vágjuk. Minden
csirkemelldarabon ejtett bevágásba teszünk egy kolbászcsíkot, erre egy hosszú
szelet kápiapaprikát helyezünk.
4. A sajtot szeletekre, majd csíkokra
vágjuk és a kolbászcsíkokra sajtot is teszünk.
5. A töltött húsokat belecsavarjuk a
baconszeletekbe.
6. Zsírral kikent tepsiben, magas
hőfokon lefedve 50 percig sütjük, majd 10 percig fedő nélkül pirítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése