Nagyon szeretem a hagyományos erdélyi
konyhát. Nem csak azért, mert ízein nevelkedtem és biztonságot nyújt minden
étel ismerős zamata, hanem azért is, mert emberközpontú, mindig az emberre
fókuszál, annak gondjaira, bajaira szükségleteire. Még van lehetőség egy kései lecsóra, gazdagíthatjuk tollszártésztával és máris kész a finom ebéd.
Lecsós penne
Pihekönnyű finomság
Hozzávalók 2 személyre: 4 szelet
szalonna, 10 dkg hagyma, 10 dkg paprika, 20 dkg penne, 4 cikk fokhagyma, 5 dl
paradicsomlé, só, bors, 1 teáskanál szárított, morzsolt bazsalikom.
Elkészítése: A szalonnát bevagdaljuk és
kisütjük. Kiemeljük a zsiradékból és félretesszük. A visszamaradó zsírban
megpároljuk a megtisztított, szeletekre vágott hagymát, hozzáadjuk az apróra
vágott paprikát, 5-10 percig kevergetve sütjük, majd felöntjük a
paradicsomlével, sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük, beletesszük a pennét
és fedő alatt, mérsékelt hőfokon puhára főzzük. Mikor már majdnem kész,
megszórjuk a bazsalikommal, elkeverjük benne. Megkóstoljuk és, ha szükségét
érezzük, tehetünk bele 1-2 teáskanálnyi cukrot is, hogy lágyítsa a paradicsom
savanykás ízét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése