A zamatos őszi gyümölcsök szinte könyörögnek,
hogy salátába kerüljenek, tegyünk hát a kedvükre és használjunk ki minden
lehetőséget. Számos vitaminbombát találunk a kínálatban, ezek közül az egyik
kedvencem a zeller, amit zamatos őszi almával, sárgarépával kiegészítve
gondoltam bele ebbe a salátába. És, hogy a család férfi tagjait is meglepjem, a
nyers hozzávalók mellé főtt krumpli és tészta is került, no meg egy kis sült
bacon… Elvégre nem vagyunk mi nyulak!
Csalafinta saláta
Hozzávalók 2 személyre: 2 közepes méretű
héjában főtt krumpli, 1 alma, 1 szál sárgarépa, 5 dkg zeller, 10 dkg főtt
kagylótészta, 2 dl tejföl, só, 1 teáskanál provancei fűszerkeverék, vagy
bármilyen más zöldfűszer ízlés szerint, 4 vékony szelet bacon.
Elkészítés: A krumplikat és az almát
meghámozzuk, felkockázzuk és salátástálba tesszük. Hozzáreszeljük a zellert és
a sárgarépát, megszórjuk a fűszerkeverékkel és a sóval, majd beletesszük a
tésztát is. Ráöntjük a tejfölt és jól összekeverjük. Két tálkára halmozzuk, a
sült baconnel díszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése