Izgalmasan hangzik, ugye? Be kell vallanom,
hogy az is. A töltött káposzta elkötelezett híveként úgy gondolom, hogy
megérdemli ez az étel ezt a fajta újragondolást. Ilyet kérek a következő
születésnapomra!
Töltött káposzta torta
Hozzávalók 4 személyre: 1 közepes fej
káposzta, 15 dkg darált hús, 4 szelet szalonna, 1 fej hagyma, 2paradicsom, 1
kápia paprika, 8 dkg rizs,1 tojás, 3
evőkanál jó minőségű ketchup, só, bors.
Elkészítése:
1. A szalonnaszeleteket bevagdossuk, kisütjük,
kivesszük a serpenyőből. A visszamaradó zsírba megdinszteljük a meghámozott,
apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a felaprított paprikát, 10 percig kavargatva
sütjük, majd beletesszük a meghámozott, felkockázott paradicsomot.
2. A káposzta csutkáját kivágjuk és lobogó,
sós, kaporral ízesített vízbe tesszük, lefedjük és mérsékelt lángon addig
főzzük, míg a levelek leválnak. Közben időnként forgatjuk.
3. A dinsztelt zöldségekhez adjuk a rizst, a
darált húst, a tojást, sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk.
4. Egy kisebb tortaformát kibélelünk a
káposzta legnagyobb leveleivel, megkenjük ketchuppal, megszórjuk apróra vágott
káposztával.
5.Diónyi húsos masszával picurka töltelékeket
töltünk és kirakjuk vele a formát.
6. Megkenjük ketchuppal, megszórjuk apróra
vágott káposztával, letakarjuk káposztalevéllel. Alufóliával befedjük, a
tortaformát tepsibe állítjuk, kevés vizet öntünk alája és 200 fokon 80 percig
sütjük. Ha elfogy a víz sütés közben, pótoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése