Ilyenkor ősszel gyakran fogadunk vendégeket, előfordul, hogy sokáig iszogatunk, beszélgetünk. Az ital mellé
kísérőnek jól beválnak a könnyen bekapható, felszúrt falatok. Spanyolországban
egészen művészi szinten művelik ezek elkészítését és minden ivóban kínálnak
úgynevezett „tapas”-t, ami ízlésesen megkreált falatokat jelent. A következő változat könnyen elkészíthető és jól eltartható.
Lazacos sajtos puffancs
Hozzávalók:
A sajtos puffancshoz: 30 dkg keményebb sajt, 2
tojás, 15 dkg liszt, 5 g sütőpor, csipetnyi só, bors, olaj a sütéshez.Továbbá:
10 dkg füstölt lazac, 30 dkg nagy szemű szőlő vagy aprószemű koktélparadicsom.
Elkészítése: A sajtot lereszeljük, keverőtálba
rakjuk, hozzáadjuk a tojásokat, sóval, borssal ízesítjük, majd beleadagoljuk a
sütőporral elkevert lisztet. Gyors mozdulatokkal alaposan összedolgozzuk. A
masszából vizes kézzel nem túl nagy gombócokat formázunk és bő, forró olajban
kisütjük ezeket. Papírtörlőre szedjük, hagyjuk jól lecsepegni.
A szőlőt megmossuk, a szemeket kettőbe vágjuk,
a lazacot ujjnyi vastag csíkokra szeljük. Minden sajtpuffancsra fogpiszkáló
segítségével egy lazaccsigátés egy fél szőlőszemet tűzünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése