A rozmaring mediterrán vidékeket idéző
aromája a leghidegebb téli napot is betölti a napfény hangulatával. Egy
kellemesen ízesített kenyérrel pedig az egész családot levesszük majd a
lábáról.
Rozmaringos kenyérrúd
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2,5 dkg
élesztő, 1 teáskanál cukor, 3,8 dl langyos víz, 3 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál
só, 3 cikk fokhagyma, 3 csipet rozmaring.
Elkészítés:
1. Az élesztőt és a cukrot kevés langyos
vízzel összekeverjük, majd a tálba szitált liszt közepébe mélyedést alakítunk
ki és beletöltjük.
2. Hozzáadjuk az apróra vágott
fokhagymát, a rozmaringot és a sót, majd a víz fokozatos adagolásával
hólyagosra dagasztjuk.
3. Meglocsoljuk az olívaolajjal és a
tésztába dolgozzuk, majd egy órán át lengyaod helyen kelesztjük.
4. Liszttel gazdagon megszórt deszkára
borítjuk és alaposan átgyúrjuk.
5. A tésztát négy részre osztjuk és
rudakat formálunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, mindegyik rudat
legalább három helyen bemetsszük és megkenjük vízzel.
6. Forró sütőbe tesszük. A sütőbe egy
edényben vizet is teszünk, hogy a keletkező gőzben süljön a kenyér. 200 fokon
40 percig sütjük. Amikor kész, megkenjük vízzel és letarkarva hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése