Egy kellően ízesített húsgolyó akármikor
megállja a helyét a terített asztalon. Emellett elkészíteni sem nehéz, nem is
időigényes. Makarónival, tésztával pedig laktató, önálló fogásként tálalhatjuk.
Persze kell hozzá egy kis mártás is, kellően megbolondítva…
Konyakos gombóc
Hozzávalók 4 személyre: 5 dkg szalonna, 20 dkg
darált sertéshús, 1 tojás, 3 evőkanál zsemlemorzsa,1 kisebb fej hagyma, 2 cikk
fokhagyma, só, bors, kevés olaj a sütéshez, 1 dl barbeque szósz, 0,5dl konyak,
petrezselyemzöld.
Elkészítése:
1. A szalonnát késes aprítóban ledaráljuk.
2. Az aprítóba tesszük a hagymát és a
fokhagymát is, ledaráljuk.
3. A ledarát szalonnát és hagymát tálba
tesszük, hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, az apróra vágott
petrezselyemzöld felét, sózzuk, borsozzuk és jól összedolgozzuk.
4. A masszából diónyi gombócokat gyúrunk és a
felforrósított olajban kisütjük.
5. A gombócokat kivesszük a serpenyőből, a
visszamaradó zsírhoz hozzáadjuk a barbeque szószt és a konyakot, jól
összeforraljuk, majd visszatesszük a gombócokat és rázogatva összeérleljük az
ízeket.
6. Levesszük a tűzről és megszórjuk apróra
vágott petrezselyemzölddel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése