2019. október 7., hétfő

Konyakos gombóc



Egy kellően ízesített húsgolyó akármikor megállja a helyét a terített asztalon. Emellett elkészíteni sem nehéz, nem is időigényes. Makarónival, tésztával pedig laktató, önálló fogásként tálalhatjuk. Persze kell hozzá egy kis mártás is, kellően megbolondítva…

Konyakos gombóc


Hozzávalók 4 személyre: 5 dkg szalonna, 20 dkg darált sertéshús, 1 tojás, 3 evőkanál zsemlemorzsa,1 kisebb fej hagyma, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kevés olaj a sütéshez, 1 dl barbeque szósz, 0,5dl konyak, petrezselyemzöld.
Elkészítése:
1. A szalonnát késes aprítóban ledaráljuk.
2. Az aprítóba tesszük a hagymát és a fokhagymát is, ledaráljuk.
3. A ledarát szalonnát és hagymát tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, az apróra vágott petrezselyemzöld felét, sózzuk, borsozzuk és jól összedolgozzuk.
4. A masszából diónyi gombócokat gyúrunk és a felforrósított olajban kisütjük.
5. A gombócokat kivesszük a serpenyőből, a visszamaradó zsírhoz hozzáadjuk a barbeque szószt és a konyakot, jól összeforraljuk, majd visszatesszük a gombócokat és rázogatva összeérleljük az ízeket.
6. Levesszük a tűzről és megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Egy tál lencse A biblia egyik legismertebb története a lencséről szól, pontosabban arról, hogyan adta el Ézsau az elsőszülöttségi jogát ...