Grillezett palacsinta
Az étel nyílt lángon vagy faszénen sütése
legalább olyan ősi, mint maga az emberiség. A legelső gasztronómiai remekek ezt
a technikát alkalmazva születtek, hiszen, amint az ember megszelidítette a
tüzet, azt is felfedezte, hogy a hús, tűzzel érintkezve remek illatot áraszt és
sokkal finomabb. Tény, hogy napjainkban is beindul a nyálelválasztásunk, ha
működő grill közelébe kerülünk és nyáron minden család készít valami tűzről
pattant finomságot a kertben, vagy kirándulások alkalmával a szabadban.
Hogy ki mit pirít, pörköl, füstöl, családja
válogatja és szinte mindenkinek van egy jól bevált saját receptje. Érdemes azonban a jól bevált receptek mellé
újakat is bevetni, ezek, ha nem másképp, de a meglepetés erejével biztosan
sikert aratnak.
Hozzávalók 4 személyre: A palacsintához:
20 dkg liszt, 2 tojás, csipetnyi só, 0,5 dl tej, ásványvíz, 2 evőkanál olaj. A
töltelékhez: 1 fej hagyma, 5 dkg vaj, 15 dkg csirkemell, só, bors, 10 dkg
tejszínes krémsajt, 1 csokor petrezselyemzöld. Továbbá: 4 nagyobb körte.
Elkészítése: A lisztet összekeverjük a
sóval, tojásokkal és a tejjel, majd felengedjük annyi ásványvízzel, hogy sűrű
palacsintamasszát nyerjünk. Végül belekeverjük a masszába az olajat is.Világos
palacsintákat sütünk.
A vajat egy lábasban felolvasztjuk,
megfuttatjuk benne a megtisztított, apróra vágott hagymát, majd beletesszük a
kisebb kockákra vágott húst és megpirítjuk.Levesszük a tűzről, apróra vágott
petrezselyemzölddel, sóval, borssal ízesítjük és beletesszük a krémsajtot is,
majd jó alaposan összekeverjük.
A masszával megtöltjük a palacsintákat,
téglalap alakúra hajtogatjuk. Grillrácson éppen annyira sütjük, hogy egy kicsit
átmelegedjen a töltelék és bordázott legyen. Mellétesszük a felszeletelt körtét
is a grillre és vele együtt tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése