Lencsemártás
A lencse ritkán látott vendég a konyhában,
pedig nagyon finom. Leginkább a szilveszteri partik alkalmával találkozunk
vele, mert a hagyomány szerint a lencse bőséget hoz az új évben. Nyáron is
lehet lencsét enni, készülhet belőle akár nagyon finom mártás is.
Hozzávalók 2 személyre: 1 szál sárgarépa, 1
füstölt hús ízesítésű leveskocka, 10 dkg konzerv lencse, 1 dl tejszín.
Elkészítése: A sárgarépát megtisztítjuk,
felkockázzuk és annyi vízzel, amennyi jól ellepi, a leveskocka társaságában
feltesszük főni, addig főzzük, míg megpuhul. Hozzáadjuk a lencsét,
felforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük. Belecsorgatjuk a tejszínt és
habverővel állandóan kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik.
Zöldséges párolt rizzsel és fasírttal kínáltam. Nagyon bejött.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése