Az orosz gyökerekkel büszkélkedő blini
lehet sós, vagy akár édes is. Ha a sós változatot választjuk kerülhet rá lazac,
kaviár, de egyszerűen csak valamilyen szósz is. Mindenképpen nagyon finom és
elkészíteni sem macerás.
Fokhagymás-kapros blini
Hozzávalók 1 adaghoz: 20 dkg liszt, 2
teáskanál sütőpor, 2 tojás, 3 dl joghurt, 1 dl tej, só, bors, a sütéshez diónyi
vaj. A fokhagymás szószhoz: 1 dl tejföl, 2 cikk fokhagyma, csipetnyi só.
Díszíteni: apróra vágott kapor, koktélparadicsom.
Elkészítése:
1. A lisztet tálba szitáljuk a
sütőporral és hozzáadjuk a tojást.
2. Beletesszük a joghurtot, hozzáadjuk a
tejet, sózzuk, borsozzuk, simára kavarjuk, majd 30 percre a hűtőszekrénybe
tesszük.
3. Egy forró serpenyőben felolvasztjuk a vaj
felét, evőkanállal beleadagoljuk a masszát, kicsit szétnyomkodjuk, majd a
keletkezett korongok mindkét felét megsütjük, vigyázva, hogy nne égjen oda.
Addig folytatjuk ezt, amíg a massza elfogy, ha szükséges pótoljuk a vajat.
4. A szószhoz a fokhagymát összezúzzuk, belekeverjük
a tejfölbe a szósszal együtt.
5. A kisült bliniket megkenjük a szósszal.
6. Apróra vágott kaporral és
koktélparadicsommal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése