2019. augusztus 28., szerda

Fokhagymás-kapros blini



Az orosz gyökerekkel büszkélkedő blini lehet sós, vagy akár édes is. Ha a sós változatot választjuk kerülhet rá lazac, kaviár, de egyszerűen csak valamilyen szósz is. Mindenképpen nagyon finom és elkészíteni sem macerás.

Fokhagymás-kapros blini 


Hozzávalók 1 adaghoz: 20 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 2 tojás, 3 dl joghurt, 1 dl tej, só, bors, a sütéshez diónyi vaj. A fokhagymás szószhoz: 1 dl tejföl, 2 cikk fokhagyma, csipetnyi só. Díszíteni: apróra vágott kapor, koktélparadicsom.
Elkészítése:
1. A lisztet tálba szitáljuk a sütőporral és hozzáadjuk a tojást.
2. Beletesszük a joghurtot, hozzáadjuk a tejet, sózzuk, borsozzuk, simára kavarjuk, majd 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
3. Egy forró serpenyőben felolvasztjuk a vaj felét, evőkanállal beleadagoljuk a masszát, kicsit szétnyomkodjuk, majd a keletkezett korongok mindkét felét megsütjük, vigyázva, hogy nne égjen oda. Addig folytatjuk ezt, amíg a massza elfogy, ha szükséges pótoljuk a vajat.
4. A szószhoz a fokhagymát összezúzzuk, belekeverjük a tejfölbe a szósszal együtt.
5. A kisült bliniket megkenjük a szósszal.
6. Apróra vágott kaporral és koktélparadicsommal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Egy tál lencse A biblia egyik legismertebb története a lencséről szól, pontosabban arról, hogyan adta el Ézsau az elsőszülöttségi jogát ...