Csirkés tortillaszendvics- ha megmarad pár cafat nyers csirkemell
A szíve mélyén mindenki rajong a könnyen
elfogyasztható fogd és vidd ételekért, melyeket könnyen megvásárolhatunk az
utcán és célunk felé haladva meg is ehetünk. Néha otthon is szükség van gyors, egyszerűen
kezelhető megoldásokra. A jó hír az,
hogy még a maradékokat is felhasználhatjuk ezekhez és egy merészen
összeállított salátával megágyazva az eledelnek, nem csupán laktató, de
egészséges finomságokat is alkothatunk, pillanatok alatt. Nincs olyan háztartás, ahol ne árválkodna a
hűtőben pár falás előző napról megmaradt sült, vagy más húsféle, amiből már nem
tudjuk az egész családot jóllakatni. Miért ne kerülhetnének ezek a falatok egy
vagy akár több remekbe szabott szendvicsbe? És aztán jöhet a fogd és vidd rész,
hiszen a lakásban bárhol elfogyaszthatjuk a szendvicsünket, akár a tévé előtt,
vagy a teraszon, netalán a kertben. Jól hangzik, ugye?
Hozzávalók 2 szendvicshez: 15 dkg csirkemell,
10 dkg gyalult káposzta, 1 sárgarépa, 1 paradicsom, 2 evőkanál majonéz, pár
csepp olaj, só, 2 tortillalap.
Elkészítése: A csirkemellet nagyon vékony
csíkokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, 15 perc alatt forró
sütőben megsütjük. Ezalatt a káposztát összekeverjük a megtisztított,
lereszelt sárgarépával, a szelletekre vágott paradicsommal és a majonézzel.
Amikor kész a csirkehús, kivesszük a tepsiből, kisebb tálba tesszük, pár csepp
olajjal meglocsoljuk, megsózzuk és jól összerázzuk.
A tortillalapot felmelegítjük, belehalmozunk a
közepébe egy jó adagot a salátából, rátesszük a húst, az egyik oldalát
ráhajtjuk és jó szorosan feltekerjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése