Gombás rizspuffancs
Ezt az ételt bármilyen maradék
rizottóból vagy rizses köretből elkészíthetjük, ha éppen előfordul ilyesmi a
háznál.
Hozzávalók 2 személyre: 15 dkg rizs,3 dl
félédes fehérbor, 20 dkg csiperke, só, csipetnyi szárított, morzsolt kakukkfű,
0,5 dl olaj, 1 tojás, 2 cikk fokhagyma, 3 evőkanál zsemlemorzsa, olaj a
sütéshez, színes zöldségek a díszítéshez.
Elkészítése: A 0,5 dl olajat egy
lábasban felhevítjük, beleszórjuk a rizst, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük
a borral, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, megsózzuk,
kakukkfűvel ízesítjük és fedő alatt, mérsékelt lángon 25 perc alatt puhára
főzzük. levesszük a tűzhelyről, hagyjuk kihűlni. Keverőtálba tesszük,
hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, a zúzott fokhagymát, jól összedolgozzuk.
Egy serpenyőben a sütéshez jó bőben
olajat hevítünk. A forró olajba a rizses masszából evőkanállal halmokat
szaggatunk, majd pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, jól lecsepegtetjük az
olajat. Színes zöldségekkel díszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése