A paszuly az paszuly. Bármikor jól lehet vele lakni és csak finoman lehet eékészíteni. Kedvenc, bevált receptjeink mellett néha kísérletezgetek is. Ez az étel is egy ilyen kísérlet eredménye.
Tárkonyos
babfőzelék
Hozzávalók: 35
dkg száraz fehérbab, 25 dkg füstölt csülök, 1 fej hagyma, 2 evőkanál olaj, 1
evőkanál szárított tárkony, 2 dl tejszín, só, bors.
Elkészítése: A
babot beáztatjuk, majd n másnap a megmosott csülökkel, annyi vízben, amennyi
szükséges feltesszük főni, puhára főzzük. Kivesszük a csülköt a fazékból,
amikor kihűlt, kockára daraboljuk. A babot leszűrjük, a levét felhasználhatjuk
zöldségleveshez. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, megdinszteljük benne az
apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a felkockázott húst, kissé lepirítjuk, majd
beletesszük a leszűrt babot. Jól
összekavarjuk, megszórjuk a tárkonnyal, ha szükséges, megsózzuk,
beletöltjüka tejszínr és jól összeforraljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése