Kockás lepény
Hozzávalók: 50
dkg liszt, 1 tasak szárított élesztő, 3 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor,
csipetnyi só, 8 dkg vaj, 2,5 dl tej.
A tetejére: 1
üveg sárgabarackbefőtt, 25 dkg mák, 20 dkg cukor, 2 tojás fehérje, csipetnyi
só, 1 tasak vaníliaízű pudingpor, 3 dl tej, 3 evőkanál cukor, 5 dkg vaj.
Elkészítése: A
lisztet dagasztótálba szitáljuk, beleszórjuk az élesztőt, jól összekavarjuk,
majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk és jól megdagasztjuk. A tálat letakarjuk
és langyos helyen duplájára kelesztjük.A pudingot a tejjel és 3 evőkanál
cukorral az előírások szerint kifőzzük, langyosra hűtjük és belekeverjük a
vajat. A ledarált mákot összekeverjük 20 dkg cukorral, majd hozzáforgatjuk a
tojásfehérjékből vert kemány habot. A barackot leszűrjük, kettőbe vágjuk,
magját kivesszük, alaposan lecsorgatjuk. A megkelt tésztát átgyúrjuk, egy
sütőpapírral bélelt nagyobb tepsi aljára simítjuk. A tetején elosztjuk a
háromféle tölteléket. Egy fél barack, egy teáskanál mákos massza, 1 teáskanál
puding, majd ugyanígy tovább. Arra vigyázzunk, hogy ne kerüljön egyforma
töltelék egymás mellé.
Előmelegített 200
fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
De jó! És biztos nagyon finom is!
VálaszTörlés